Om Korpen

Syftet med Korpen

Korpen är en ideell sammanslutning av människor som idrottar tillsammans; i det här fallet avser det fotbolls- och futsalspelande. Vad är då futsal? Futsal är fotboll spelad inomhus på ett golv istället för på en grus- eller gräsplan. Futsal kan spelas i vilken gympasal som helst, men för att ställa upp med fulltaliga lag (11 spelare varav 10 utespelare och 1 målvakt) måste salen ha tillräckliga dimensioner.

Korpen är till för människor som vill spela för nöjets och motionens skull och inte i tävlingssyfte. Vill man tävla så kan man söka till fotbollsklubbar i lägre divisioner. Agenter besöker inte Korpenmatcher så du kan inte räkna med att bli uppmärksammad som ung spelare i Korpen.

Vad kostar Korpen?

För att delta i Korpen krävs ofta att man betalar en medlemsavgift. Denna avgift ska täcka lokalkostnader och utrustning såsom koner och västar samt självklart fotbollar. Benskydd och målvaktshandskar får man ofta själv bekosta. Fotbollsskorna kan på spelarna variera från billiga dojor från Biltema till Nikes senaste årsmodell på Intersport. Din inställning till ekonomi är alltså vad som avgör. Resorna till och från träning och matcher är också en faktor att ta hänsyn till, man kan dock reducera bränslekostnader om laget väljer att hyra en eller två minibussar. ´

Vem kan delta i Korpen?

Vem som helst som är myndig och kan ingå ett avtal som medlemsavgiften innebär. Korpen brukar dock styra vilka som får spela med vilka så att spelet blir så jämlikt som möjligt. Det vore till exempel märkligt att matcha seniorer med unga vuxna eftersom energin och fysiken är så ojämn. Kvinnor brukar få spela mot kvinnor och män mot män. Det är alltså precis som vilken vanlig fotbollsliga som helst bara det att inget elitsatsande sker. Korpen skall stimulera glädje och rörelse på ett enkelt och roligt sätt för alla.