Titta på fotboll

Fotboll är till för att tittas på, och den vackra sporten kan upplevas såväl på plats som på TV:n. Många är de fans som samlas på matchdagen för att heja fram sitt lag framför TV-skärmen på den lokala puben med en öl eller två att pokulera.

Hur tittar man på fotboll via TV?

Frågan kan vid en första anblick förefalla enkel att besvara, men faktum är att det är ganska invecklat att ge ett helt korrekt svar. Första motfrågan måste bli vilken slags fotboll du vill titta på. Vill du följa spel i de lägre divisionerna, Allsvenskan eller kanske fotbollens finrum Champions League? Rent generellt brukar priserna för att se på fotboll på olika nivåer variera. Ju högre upp desto mer kostar tv-biljetten. Den här principen gäller uteslutande för dig som vill se fotboll på serie- och liganivå. Landskamper och i all synnerhet tävlingslandskamper i diverse mästerskap brukar sändas gratis på de vanligaste tv-kanalerna. Du behöver alltså inget flashigt sportpaket med extra allt för att kunna heja fram ditt landslag.

Om du går till en pub och kollar tv är det också gratis. Kutym brukar dock vara att man beställer något att äta eller dricka för att inte förarga krögaren, dessutom brukar det vara populärt att skåla ölsejdeln med bordsgrannen när rätt lag gör mål.

Hur tittar man på fotboll på plats?

Denna fråga är enklare att besvara än den ovanstående. Man beställer en biljett via klubbens hemsida eller för stora lag via olika evenemangsidor, då får du även förmånen att välja din arenaplats. Platserna brukar vara som dyrast längst ned på långsidorna vid mitten av planen, där är överblicken över spelet och spelarna som bäst. Billigaste biljetterna tillhör platserna längst upp på kortsidorna. Observera att detta bara är en allmän beskrivning!

Det går också bra att köpa biljetten på plats i en försäljningslucka i anslutning till arenan. Var dock beredd på att vara ute i god tid eftersom platserna kan gå åt fort.